ponedjeljak, ožujka 20, 2006

Terenska Jedinica PCK HRVATSKE


Terenac Gricko je došao na ideju i nakon kratkog razgovora sa Mekijem, odlučeno je da se formira ovaj Blog. Nakon toliko proteklog vremena od kako se TJ PCK HRVATSKE. raspala i mi smo se razišli i rasipali po cijelom svijetu, ali nam se nisu rasipala sjećanja na možda najljepše godine naše mladosti. Sa ovim Blogom ćemo pokušat vratiti i osviježiti sliku prošlosti. Ovaj će nam Blog poslužiti da sva sjećanja stavimo na jednu hrpu, dostupnu svima. Podsjetit ćemo jedni druge na davna događanja, kao i na one terence kojih više nema među nama, ali nam je ostala draga uspomena na njih.
Danas postoje Terenske jedinice u Rijeci i Osijeku, da ne spominjem TJ u ostacima bivše Jugoslavije, u Novom Sadu, Gornjem Milanovcu i td. Međutim, niti jedna od tih i nenavedenih sličnih organizacija, nije ustrojena i koncipirana kao TJ PCK HRVATSKE. Jedina sličnost je u nazivu i krovnoj organizaciji "Crveni križ".
Bitna je svojstvenost TJ u odabira članova, specifičnoj obuci i još specifičnijoj opremi za vrijeme kada je formirana kao prva i tada jedina. Nije teško zaključiti, da su ostale TJ blijeda kopija osnovne ideje, na kojoj je nastala TERENSKA JEDINICA PCK HRVATSKE, a na što smo mi, danas već vremešni Terenci, jako ponosni bez lažnih skronosti.
Ovdje nešto nedostaje. Od osamdesetak posjeta (tolko barem pokazuje brojać), nema nikakvih komentara, niti se nitko nije upisao da je posjetio ovaj blog. Kako onda znati odgovor na jedno pitanje: Da li dalje dopunjavati nove priloge, ili ugasiti ovaj blog???
.
Meki

Broj komentara: 6:

Anonimno kaže...

Nadam se da će biti još više priloga i slika.

Terenci kaže...

Naravno da će biti, pogotovo ako još netko pošalje materijala.

Anonimno kaže...

Gricko:
Bilo bi dobro, da se s'vjetuješ sa starim terencem, tj. z menom! Dogovoril sam z Damirom i Gukijem, dok smo s našim suprugama dne 7. svibnja. o.g.u Bad Nauheimu/ Njemačka jeli pizze, pili pivo i .. tzv. "slijed postupaka" za projekt: " Terenska jedinica - Prijatelj prirode". Svakako izradba popisa svih terenaca, svih generacija s osnovnim naznakama od imena, prezimena, nadimka (ako ga ima!) adrese, telefona, mobitela, e-adrese! Značajno, a otvoreno je pitanje, kako popis dopunjati, a da ne bude izvan terensko-PP kruga dostupan nikome.
Ovo bi bio tek uvod u izradbu prave stranice i buduće monografije! Posla je prek glave, pak bi bilo dobro da najdemo još neposrednih suradnika, kao i onih "prigodničara".

Anonimno kaže...

Skoro bu prošlo pol godine i nikoga tu niš ne dira, ili je blog sam krepal?

Anonimno kaže...

Kam je odišel moj tekst?
A bil je dobar.
O bezimenjacima kak ' i o njihovim komentarima.
Da si terenac imal' bi ime i bi znal nekaj napisat, a ne samo brundati.
Gricko

Anonimno kaže...

Bjaci i ja želimo tebi i svin terncima - PP, ma gdje bili
Sretan Božić i Novo l'eto 2007